Π. Ρήγας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον αριστερό πυρήνα συσπείρωσης»

«Από την 21η Αυγούστου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εκείνες που μας επιτρέπουν, με πολύ μεγαλύτερους βαθμούς οικονομικής ελευθερίας πλέον, να κινηθούμε βάσει ενός συλλογικού σχεδίου στη λήψη μέτρων στήριξης και ανακούφισης των πολιτών και των κοινωνικών στρωμάτων που δέχθηκαν την υπέρμετρη πίεση των μνημονιακών προγραμμάτων».

Αυτό τονίζει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη του στην «Εποχή», επισημαίνοντας ότι «ο δημοσιονομικός χώρος των 750 περίπου εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί και θα είναι διαρκής, μας δίνει τη δυνατότητα να ασκήσουμε την πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης που έχουν ήδη προαναγγελθεί». Σημειώνει ότι βασική προτεραιότητα αποτελούν και τα εργασιακά, όπου ήδη έχει ψηφιστεί ο νόμος για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Υπογραμμίζει ότι «είμαστε αποφασισμένοι να επαναδιαπραγματευθούμε τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο, θεωρώντας πως η θετική πορεία της οικονομίας αποτελεί ισχυρότατο διαπραγματευτικό χαρτί».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσεπών και την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Ρήγας τονίζει ότι «λειτουργήσαμε και δράσαμε σωστά, προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας». «Η απόφαση του Eurogroup σηματοδοτεί το τέλος της οδυνηρής μνημονιακής περιόδου για την Ελλάδα, και την επιστροφή της επιλογής των μέσων άσκησης πολιτικής στην εκλεγμένη από το λαό κάθε φορά κυβέρνηση», αναφέρει. Σημειώνει δε για τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ότι σε μια περίοδο με μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις και εντάσεις, «αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για το δικό μας οραματικό πλάνο για τη χώρα μας και για τα Βαλκάνια ευρύτερα» και βήμα προς την κατεύθυνση της δημοκρατικής και ειρηνικής συνύπαρξης και συνανάπτυξης.

Αναφέρει ότι «παρά το αντιπολιτευτικό αμόκ και την καταστροφολογία της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων», για τον ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός πολιτικός στόχος της πρώτης μεταμνημονιακής περιόδου είναι η συγκρότηση δηλαδή μέσα από συλλογικές επεξεργασίες και αποφάσεις, ενός συνεκτικού στρατηγικού σχεδίου. «Το “μετά” δεν είναι μόνο η οικονομία και οι παρεμβάσεις που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ», επισημαίνει, αλλά «αφορά μια ολιστική προσέγγιση που εμπεριέχει τρία επίπεδα: «Πρώτον, το οικονομικό και κοινωνικό πεδίο, τη Δίκαιη Ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου και την στήριξη και ενίσχυση του κόσμου της εργασίας. Δεύτερον, το θεσμικό πεδίο και οι μεγάλες τομές με το παρελθόν, μέσα από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Και τρίτον, αλλά καθόλου τελευταίο σε σημασία, τη διαδικασία πάταξης της διαφθοράς και κάθαρσης στον δημόσιο βίο και την πολιτική ζωή της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί